Eğitim ve seminer uygulamalarında yeni bir sayfa açıyoruz. Atölye çalışmasında kullanılan eğitim kaynakları size eğitimden önce ulaştırılır. Bu sayede eğitimin içeriği ve işlenecek konular hakkında gereken tüm bilgilere önceden sahip olursunuz. Cin Fikir uygulamaları ile atölyede işlenecek konularda derinlemesine çalışırsınız. Atölye sırasında pratik çalışmalara, deneyimlere ve uygulamalara daha fazla yer verilir. Bu sayede atölye konularını öğrenme ve uygulama kabiliyetini kolayca kazanırsınız.
Şimdi uygularsanız,
kolay öğrenirsiniz.
Atölye çalışmamızda dünyada ve ülkemizde uygulanan ve başarılı olan örnekler birlikte masaya yatırılır. Bugüne kadar 370 şirket ve 104 Farklı sektördeki deneyim ve uygulamalarımız bu atölyede sizlerle paylaşılır. Bu çalışma, sizin içinde değişimin ve gelişimin başladığı bir tarih olacak.
Bu çalışmada daha önce katıldığınız eğitim programlarından çok faklı bir yol izliyoruz. Atölyeden öğrendiklerinizi ertesi gün işletmenizde uygulamaya koyabileceksiniz. Gerçek sektör uygulamaları bu çalışmanın temel kurgusunu oluşturmaktadır.
Bir konuya Odaklanmak,
başarının ön koşuludur.
Aktifeğitim
“Aktifeğitim” son yıllarda dünya çapında yaygınlaşan etkin bir eğitim sistemi haline gelmiştir. Katılımcıların "yaşayarak öğrenme" olarak tanıdığı aktif eğitim; kişilerin objelerle direkt olarak çalıştığı, insanlar, fikirler ve olaylarla doğrudan ilişki içinde edindiği deneyimlerini yorumlayarak yeni anlayışlar geliştirdiği bir öğrenme şeklidir.
İşyerlerinde eğitim, bireylerin gelişmesini ve performansını artırmak için kullanılan en etkin yöntemdir. İyi tasarlanmış ve hazırlanmış bir eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Etkin ve verimli bir eğitimin anahtarı yalnızca göstermek ve anlatmak değildir. Anlattığınız bilgiler otomatik olarak katılımcıların beynine yerleşmemektedir. Bunu katılımcıların kendilerinin gerçekleştirmesi gerekir. Aktifeğitim bir yaşayarak öğrenme metodudur. Katılımcılarınızın farkında olarak veya olmayarak öğrendiklerini beyinlerine kalıcı olarak yerleştirmelerini sağlar.
Neden eğitimler Aktifeğitim metoduna göre hazırlanmalıdır?
Bundan iki yüz yıl önce Konfiçyus eğitimi şöyle tanımlamış;
Aktifeğitim felsefesine göre biz bu tanımlamayı şöyle ifade ediyoruz;
Yapılan araştırmalar 48 saat sonra eğitim süresi boyunca anlatılan konuların yalnızca %25’inin hatırlanabildiğini göstermektedir. İnsan beyni bir teyp veya video cihazı gibi duyduğu-gördüğü her şeyi kaydetmez.
Yeni duyduğumuz her bilgiyi önce içimizde sorgularız;
Hepimiz anlatılanları anlamak için şu adımlardan geçmekteyiz;
Öğrendiğimiz yeni bilgileri bu adımlarla işlemekte ve beynimize kaydetmekteyiz. Beynimiz yalnızca bilgiyi almakla kalmaz onu mevcut bilgilerimiz doğrultusunda işler. Bilginin beyine kaydedilmesi eğitim için gerekli, fakat yeterli bir adım değildir. Bir eğitimci için bilgilerin ne kadarının uygulamaya geçtiği asıl başarı ölçüsüdür.
Eğitim alanında kullanılan yöntem ve tekniklere bakıldığında, bilginin uygulamaya dönüşmesi için gereken yöntemleri kolayca sizde görebilirsiniz. Atölye çalışma modeli tümü ile aktifeğitimin temelini oluşturan tekniklere dayalı olarak tasarlanmıştır.
1999 Yılında kurulduğumuzda eğitimcinin eğitimi olarak adlandırdığımız bir seminerle başladık. Bu eğitimde kullandığımız format ve teknikler bugüne kadar katılan herkeste büyük değişimler ve gelişimler yarattı. Katılımcılarımız ilk günden beri bu eğitimin adının farklı bir isim olmasını öneriyorlardı. Gelen geri bildirimler Şemsettin bey biz bu güne kadar eğitimcinin eğitimi adı verilen seminerlere katıldık, fakat sizin formatınızda ve yarattığı katma değer açısından benzersiz bir uygulamanız var bu nedenle adının da farklı olması gerekir diyorlardı. Zaman içerisinde gelen yoğun geri bildirimler doğrultusunda eğitimin adını ve tanıtımını aşağıdaki şekilde değiştirdik.
E2 Sensei Akademisi
Öncelikle size şunu belirtmem gerekiyor katılmayı planladığınız bu eğitim semineri diğer eğitimcinin eğitimleri ile karşılaştırıldığında çok farklı bir içerik ve konumda. Yıllardır katılımcılarımız bize bu eğitimin adınında farklı olması gerektiğini söylüyorlardı. Bu öneriye daha fazla karşı koyamadık. Eğitimin adını E2 Sensei Akademisi olarak değiştirdik. E2 Eğitimcinin Eğitiminde yer alan iki E harfini temsil ediyor. Sensei japoncada üstat, usta demektir. Aynı zamanda bizim birbirimize hitap şeklimiz de bu. Akademi kelimesi ise bu semineri önünüzdeki yolun bir başlangıcında olduğunuz için eklendi. Siz de bu yolculukta bizim yanımızda yer almak istermisiniz?
bu eğitimle ilgili bilgi almak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.
Bu atölye çalışmalarına neden nisagami adını verdik?
Nisagami iki farklı kültürde yer alan iki kelimenin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Nisag, sümercede ilk meyveler anlamına gelir. Yazı ve astronomi de ilk kez Mezopotamya'da Sümerlerde ortaya çıkmıştır (Bugünkü bilgilerimize göre). Gami kelimesi, danışmanlık ve eğitim çalışmalarıma başlamadan önce kendimi geliştirmek için katıldığım Japonya'daki eğitimden kalma. Gami Japoncada yüksek sınıf, zarif anlamına gelmektedir. Nisagami; kelimesi eğitim teknikleri alanında yüksek standartlar yaratan ilk uygulama anlamına gelemektedir. Atölye katılımcılarımız bizim bu öngörümüzün ne kadar doğru olduğunu zamanla teyit edeceklerdir.
Nisgami atölyelerinin temel felsefesi: Bir alanda başarılı olmak için, başkalarının (rakiplerinizin) başarısız olmasını beklemeyin. Haydi kalkın ve siz üzerinize düşenleri gerken düzeyde yapın. Atölye çalışmaları sonunda kendinizi geliştirdikçe ve öğrendiklerinizi uyguladıkça başarınızın tümü ile yaptıklarınıza bağlı olduğunu anlayacaksınız.
Gelişim Atölyeleri sayfalarında neden Temel Aksoy'un makalelerine ait linkler var? Temel Aksoy beyle yaptığımız bir iş vesilesi ile tanıştık.
Yazdığı yazıları keyifle okumaktayım. Temel bey neden yazdığını şöyle ifade ediyor:
"Yazmak istediklerimi şöyle özetleyebilirim: Hayat mücadelesinin içinde belki
çoğumuz farkında değiliz ama son iki yüzyıldan beri görülmemiş, muazzam bir değişimin tam ortasında yaşıyoruz. Bu değişimin en çarpıcı örneği,
Facebook’un Mark Zuckerberg tarafından kurulup bir kaç yıl içinde 15 milyar Dolarlık piyasa değerine ulaşması,
2012 yılındaki halka arzda ise 100 milyar Doların üzerine çıkmasıdır. Bu gelişme, yeni servet yaratma biçiminin en çarpıcı örneğidir.
Servet yaratma biçiminin yani üretim biçiminin değişmesi her şeyi değiştiriyor. İlişkilerimiz değişiyor; düşüncelerimiz, tüketim biçimimiz,
toplumun kendisi değişiyor. Bu blogda yazmak istediklerimin tamamı bu değişimi anlamakla ilgidir."
kendisini takip etmek isterseniz www.temelaksoy.com
Atölye çalışmalarında, farklı bakış açılarını okumanız için konu ile ilgili olabilecek makaleleri sizlerle paylaşmayı uygun gördük.
Şemsettin Akçay
Satış Pazarlama ve Inovasyon Mühendisi
Atölye çalışmaları ile detaylı bilgi almak için aşağıdaki bilgi formunu kullanabilirsiniz.